Trädgårdsdesigner

Annika Strand, Trädgårdsdesigner/
konsult

Min nyfikenhet från tidig ålder för att skapa, sätta ihop olika material, testa och vara annorlunda ledde mig naturligt till yrket designer. Jag ser möjligheter i allt och låter min kreativitet sköta jobbet.

Jag får ofta inspiration från mina kunder, deras personlighet, deras hem och deras visioner. Deras berättelse om hur de vill använda sin trädgård, vad som är viktigt för dem. Sedan sätter jag till min egna prägel på det.

Min tanke är att försöka skapa en utomhusmiljö till mina kunder som speglar de som bor i huset och samtidigt hitta ett överraskningsmoment som deras besökare kommer att minnas! Alla mina projekt blir väldigt personliga och är inte lika varandra, men de bär alla mitt signum. Jag lyssnar på mina uppdragsgivare med båda öronen vidöppna, funderar, utvecklar, anpassar och ser till att miljön formas utifrån varje kunds speciella önskemål.

Jag älskar att blanda olika material. Att tänka utanför ramarna och testa annorlunda lösningar men hela tiden med uppdragsgivarens individuella behov som rättesnöre. Lösningarna kan bestå av en skön blandning av hårda och mjuka material, nyskapande mixat med bevarande av gamla miljöer eller lugn för själen kombinerat med några portioner spänning.

För sådan är jag, Annika, en blandning av företagare, designer, mamma och inspiratör på en och samma gång. Alltsammans kryddat med rikliga mängder skratt, ärlighet, energi och förmåga att skapa idéer och dessutom överföra dem till verklighet.

Oavsett om du är en aktiv och påtande trädgårdsentusiast eller en person som enbart vill koppla av i hängmattan i din egen oas, så ser jag till att just den trädgård som du har längtat efter formas och växer fram precis enligt dina innersta drömmar.

När du anlitar mig får du inte bara någon som talar om hur ni ska göra, du får så att säga en nyckelfärdig trädgård!

 

Var ute i god tid!

Om du har tänkt modernisera, göra om, eller anlägga helt nytt, behöver du vara ute i god tid. Börja planera säsongen innan, så har du större möjlighet att få njuta av din trädgård det kommande sommarhalvåret.

Bästa tid för att kontakta oss är i september/oktober. Då har vi tid att jobba med projektet hela vinterhalvåret och förhoppningsvis anlägga trädgården innan sommaren.

Ni kan även boka mig som konsult för att få idéer och rådgivning!

Jag kommer även att börja föreläsa om trädgårdsdesign, så kontakta mig om ni är intresserade av en föreläsning.

 

 

Mitt arbetssätt

Vi börjar med att jag träffar er och pratar om gemensamma tankar och idéer. Efter det kommer jag att börja med projektet och även lägga till mina idéer och syn på projektet.

Ni får ett utkast på projektet med en 3D ritning, materialförslag, växter, accessoarer, belysning och även möblering om ni önskar det.

Efter ert godkännande behöver ni inte tänka på något mer - vi anlägger, tar hand om materialbeställningar, kopplar in belysning och köper även in eventuella möbler till er utemiljö.
Ni kan bara njuta av hela processen och vänta med spänning tills det blir klart!